Zatvorenik ugrizao pravosudnog policajca, nakon žalbe državnog odvjetništva ukinuta uvjetna osuda Foto: VV arhiva / ilustracija

Zatvorenik ugrizao pravosudnog policajca, nakon žalbe državnog odvjetništva ukinuta uvjetna osuda

Varaždinske vijesti | 26.7.2022. u 16:37h | Objavljeno u Crna kronika

Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1980. godište) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu.

Iz Općinskog državnog odvjetništva podsjetili su da je optuženik proglašen krivim jer je u kolovozu 2017. godine kao zatvorenik u kaznionici odgurnuo službenika pravosudne policije i ugrizao ga za mali prst i dlan lijeve ruke te ga ozlijedio.

Općinski sud u Varaždinu osudio je optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

- Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca bez primjene djelomične uvjetne osude, utvrdivši da je optuženik preblago kažnjen budući da se radi o osuđivanoj osobi - priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu.