Zaradio optužnicu: Prijetio 23-godišnjaku, oštetio auto supruge, trojicu policajaca udario šakom u glavu Foto: Pixabay / ilustracija

Zaradio optužnicu: Prijetio 23-godišnjaku, oštetio auto supruge, trojicu policajaca udario šakom u glavu

Varaždinske vijesti | 13.9.2022. u 17:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 7. rujna podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog počinjena tri kaznena djela napada na službenu osobu, četiri kaznena djela prijetnje i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Okrivljenog 38-godišnjaka se tereti da je 11. svibnja 2022. u mjestu kraj Novog Marofa, u dva navrata prijetio 23-godišnjaku da će ga ubiti ako ne povuče tužbu, kao i da je 12. svibnja otvorio i svinuo lim na vratima osobnog automobila svoje supruge te razbio staklo i oba retrovizora na vozilu. Okrivljeniku se stavlja na teret da je 12. svibnja, nakon uhićenja, u prostorijama policijske postaje udario trojicu policijskih službenika šakom u glavu i ozlijedio ih te im zaprijetio da će ih ubiti.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.