Zaradio optužnicu jer je 22-godišnjaku prijetio objavom obnaženih fotografija Foto: Pixabay / ilustracija

Zaradio optužnicu jer je 22-godišnjaku prijetio objavom obnaženih fotografija

Varaždinske vijesti | 19.9.2019. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 13. rujna podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1992. godište) zbog počinjenja kaznenog djela produljene iznude.

- Okrivljenog 27-godišnjaka tereti se da je u srpnju obe godine u mjestu kraj Varaždina stupio putem interneta pod lažnim ženskim imenom u kontakt s 22-godišnjakom i, stekavši njegovo povjerenje, ishodio da mu pošalje svoju obnaženu fotografiju, a zatim mu zaprijetio da će tu fotografiju javno objaviti ako mu ne isplati novac, pa mu je 22-godišnjak, zbog straha da fotografija bude objavljena, u više navrata isplatio ukupno četiri tisuće kuna - priopćeno je iz DORH-a.

Tereti ga se i da je 20. srpnja zatražio od 22-godišnjaka da mu isplati još dvije tisuće kuna, pa kad je pristupio na dogovoreno mjesto radi predaje novca, zatekli su ga i uhitili policijski službenici.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Označeno u