Zaradila novčanu kaznu od 10 tisuća kuna za pijanu vožnju s 1.69 promila alkohola u krvi

VV | 4.10.2021. u 18:30h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 1. listopada u 23.45 sati na istočnoj obilaznici grada Varaždina, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljala 26-godišnjakinja.

Obavljenim nadzorom, utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.69 g/kg. Isključena je iz prometa te joj je izdan prekršajni nalog kojim joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Po pravomoćnosti prekršajnog naloga odredit će joj se i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđen ukupno 161 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja vađenja krvi radi analize na prisutnost droga, 49 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 3 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i 55 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.25 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 92 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja.