Zbog prekida veze zaprijetio da će zapaliti kuću i pilanu, pa dobio 11 mjeseci zatvora uvjetno Foto: Ilustracija/Pixabay

Zbog prekida veze zaprijetio da će zapaliti kuću i pilanu, pa dobio 11 mjeseci zatvora uvjetno

vv | 10.11.2019. u 16:00h | Objavljeno u Crna kronika

Zapalit ću ti kuću i pilanu, ubit ću sve koje voliš, zaprijetio je Saša K. 28. travnja prošle godine oko 1 sat u noći putem telefona D. M., ogorčen njezinim prekidom veze i preseljenjem k roditeljima.

Zbog toga ga je Općinski sud u Varaždinu osudio na uvjetnu kaznu u trajanju od 11  mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

- Budući da sud smatra da dokazna građa na kojoj se temelji optužnica, a posebno zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola, opojnih droga ili lijekova u organizmu kod okrivljenika, kao i zapisnici o ispitivanju okrivljenika te zapisnici o ispitivanju svjedoka K. M. i M. M., zatim zapisnik o ispitivanju svjedoka/žrtve pružaju dovoljno osnova za izdavanje kaznenog naloga, kojim će se prema okrivljeniku primijeniti predložena kaznenopravna sankcija, to je na temelju članka 541. stavak 1. ZKP/08 sud donio odluku kao u izreci ove presude, navodi se u presudi.

Označeno u