Žalba nakon oslobađajuće presude za preprodaju droge Foto: pixabay/ilustracija

Žalba nakon oslobađajuće presude za preprodaju droge

vv | 25.4.2023. u 18:24h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 7. travnja 2023., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optužena hrvatska državljanka (1977.) oslobođena optužbe da je počinila produljeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u vezi st. 1. i čl. 52. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenicu tereti da je od lipnja do kolovoza 2020. godine, u mjestu kraj Varaždina, u pet navrata prodavala i stavljala u promet droge marihuanu i amfetamin.

- Žalba je podnesena zbog bitne procesne povrede i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja te je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje. Državno odvjetništvo smatra da je sud potpuno nekritički i neosnovano prihvatio obranu okrivljenice da nije prodavala drogu, već tvar koja je u slobodnoj prodaji, iako je u postupku nesporno utvrđeno da je okrivljenica u više navrata, u razgovorima s osobama već osuđenima za prodaju droga i konzumentima droga, dogovarala i posredovala u prodaji onih količina droge koje su doista i pronađene u njezinom stanu - naveli su iz Općinskog državnog odvjetništva.