Hranu ostavila kuhati na štednjaku, pa zaspala: 73-godišnjakinji izgorio dio kuhinje Foto: Ilustracija/JVP Grada Varaždina

Hranu ostavila kuhati na štednjaku, pa zaspala: 73-godišnjakinji izgorio dio kuhinje

VV | 16.2.2022. u 16:00h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 14. veljače, oko 22.30 sati u Koprivničkoj ulici u Varaždinu u obiteljskoj kući vlasništvo 73-godišnjakinje, izbio je požar u kuhinjskoj prostoriji kuće, kojom prilikom je izgorio dio kuhinje, dok je u ostalim prostorijama došlo do zadimljenja.

- Do požara je došlo na štednjaku prilikom spremanja jela, kojom prilikom je oštećena zaboravila isključiti štednjak, te je došlo do zapaljenja kuhinjskog inventara. U požaru je uslijed udisanja dima ozljede zadobila 73-godišnja žena, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. Nastala materijalna šteta utvrdit će se naknadno - izvijestili su iz PU varaždinske.

Požar su ugasili pripadnici JVP Grada Varaždina. 

- Dolaskom na mjesto intervencije vršimo unutarnju navalu vitlom za brzo gašenje jer je požar bio u razbuktaloj fazi. Gorio je i plin koji je izlazio iz instalacije zbog pregaranja ventila i spojne cijevi prema peći. Nakon zatvaranje plinske instalacije na pročelju kuće požar je bio ugašen te smo obavili odimljavanje prostorija te raščišćavanje kuhinje gdje je gorjelo. Do požara je došlo jer je vlasnica kuće ostavila hranu i zaspala - objavljeno je na stranicama JVP Grada Varaždina,.

Na intervenciji su bili i djelatnici Hitne medicinske pomoći 73-godišnjakinju odvezli u bolnicu.