Za verbalni napad na konobaricu u društvu maloljetnika, kažnjen sa 770 kuna Foto: Ilustracija

Za verbalni napad na konobaricu u društvu maloljetnika, kažnjen sa 770 kuna

Varaždinske vijesti | 5.12.2019. u 19:20h | Objavljeno u Crna kronika

- Bio sam u ugostiteljskom objektu u Bednji, zajedno sa P.J., ali tom prilikom nisam vikao i galamio na konobaricu A.M.M. niti sam joj govorio da je kurva - ustvrdio je Dejan  K., iznoseći svoju obranu pred varaždinskim Općinskim sudom, koji ga je kaznio sa 770 kn zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, a mlt. okrivljeniku P.J. izrekao je ukor.

Ishod je to ponovljenog prekršajnog postupka u kojem stoji da su osobi A.M.M. ,6. prosinca 2016., oko 20,30 sati u ugostiteljski objekt došli Dejan K. i P. J. koje poznaje.

- Pili su, a u jednom momentu prvo je počeo vikati i vrijeđati Dejan, koji je govorio da će razbiti cijelu krčmu, a nakon toga i P. Cijelo vrijeme su vikali, vrijeđali i omalovažavali me. Kada mi je  nestao mobitel, kojeg sam našla kod P., govorili su mi kurvo i jebo ti pas mater, zbog čega sam se uplašila i odbila im dati piće. Nazvala sam šeficu, ali se nije javljala pa sam poruku poslala svom dečku N.P. koji je došao. No, nastavili su s vrijeđanjem  i pred njim su mi govorili da me budu pojebali, a dečku su govorili da je balavac i da će od njega napraviti pepeljugu - rekla je svjedokinja, dodajući da je zbog svega toga policiju nazvao njezin dečko, koji je isto posvjedočio na sudu.

Budući da su iskazi okrivljenika i svjedokinje A.M.M. bili proturječni, provedeno je njihovo suočenje. Nakon što je okrivljenik rekao da na svjedokinju nije vikao, već samo na njezinog dečka N.P., dok je A.M.M. ustvrdila da je vikao i govorio joj kurvo, jebo ti pas mater, a dečku govorio da je balavac i kaj se miješa jer će pepeljugu od njega napraviti.                     

Međutim, i drugookrivljeni P. J.  je rekao da se osjeća krivim za prekršaj, koji mu se stavlja na teret.

- Kad nas je konobarica odbila uslužiti pićem jer je bilo pred kraj radnog, počeli smo vikati na nju, uzeo sam joj mobitel, a Dejan ju je vrijeđao i to u još  jače od mene i govorio joj je da je kurva i psovao joj je majku. Na to je došao njezin dečko N. i tada smo i na njega vikali i vrijeđali ga govoreći mu da je balavac i da će on vidjeti svoje. Žao mi je što je do takvog ponašanja došlo, ali se tako sigurno ne bi ponašao da nisam bio u društvu s Dejanom - rekao je drugookrivljeni.