Za nazivanje policajaca "bedakima" i "majmunima" - kazna 760 kn Foto: VV arhiva/Krešimir Đurić

Za nazivanje policajaca "bedakima" i "majmunima" - kazna 760 kn

M.P./Varaždinske vijesti | 23.11.2018. u 13:03h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog vrijeđanja policajaca riječima “bedaki”, “majmuni”, “glupani” i slično, 39-godišnji Ivančanin mora platiti 760 kuna novčane kazne.

Njega je, naime, Prekršajni sud u Varaždinu-Stalna služba u Ivancu nepravomoćno proglasio krivim jer je krajem veljače ove godine na križanju Ulica hrvatskih pavlina i Varaždinske ulice u Lepoglavi, nakon što su ga zaustavila dvojica policajaca, vrijeđao ih raznim pogrdnim riječima.

Policijska postaja Ivanec stoga je podnijela optužni prijedlog protiv 39-godišnjaka, no on se nije odazivao na sud. Tijekom postupka saslušan je jedan od policajaca koji je, između ostalog, naveo kako su toga dana u Lepoglavi zaustavljali automobil kojim je vozio 39-godišnjak. Međutim, on se nije htio odmah zaustaviti na njihov znak već je zaustavljen u Kaniži.

- Kada je podvrgnut prometnoj kontroli, nedolično se ponašao i bio pod vidnim utjecajem alkohola. Cijelo je vrijeme mene i kolegu vrijeđao pogrdnim riječima “bedaki”, “majmuni”, “glupani”...Nekoliko puta sam ga upozorio da se smiri i da prestane s takvim ponašanjem no nije se želio smiriti već je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije PP Ivanec kako bi se otrijeznio - kazao je jedan od policajaca.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno omalovažavanja ili vrijeđanja službenih osoba prilikom službe osuđen je na plaćanje novčane kazne od 760 kuna. Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe Visokom prekršajnom sudu RH.