Vozio se pijan u Varaždinu, oduzeto mu je vozilo i određen pritvor od 8 dana

VV | 14.8.2023. u 12:03h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 11. kolovoza oko 19.20 sati u Podravskoj ulici u Varaždinu, muškarac starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 1.72 promila. S obzirom da je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku upravu varaždinsku, gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Također je od istog privremeno oduzeto osobno vozilo. Navedeni je uz optužni prijedlog doveden dežurnom sucu Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje do 8 dana.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s poginulom osobom, 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 259 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 100 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 68 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.04 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 114 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen i doveden na nadležni Općinski sud.