Vozio se pijan iako već ima zabranu vožnje, slijedi novčana kazna od 60 tisuća kuna

VV | 14.2.2022. u 10:10h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 11. veljače oko 19.45 sati u ulici Vjekoslava Špinčića u Varaždinu, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je prije stjecanja prava upravljao 50-godišnjak.

Također je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1.93 g/kg i da kod sebe nema osobnu iskaznicu. Nadzorom je također utvrđeno da isti ima izrečenu pravomoćnu mjeru zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine zbog prethodno akumuliranih negativnih prekršajnih bodova. Kako se radi o višestrukom počinitelju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku upravu varaždinsku te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Nakon otrježnjenja isti je priveden na Općinski sud u Varaždinu s prijedlogom provođenja žurnog prekršajnog postupka i određivanja mjere zadržavanja. Nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje, isti je pušten na slobodu te će se protiv istog provesti redovni prekršajni postupak.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 60 200 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje novih 12 negativnih prekršajnih bodova.