Vozio se na Kapucinskom trgu u teretnom vozilu pijan i s ukinutom vozačkom

vv | 27.5.2024. u 10:07h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 25. svibnja oko 1 sat, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, policijski su službenici zaustavili teretno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.21 promila upravljao 37-godišnjak. Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske uprave varaždinske ukinuta vozačka dozvola, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Isti je priveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 11 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 132 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 42 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.81 promila u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 131 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.