Vozio se "mrtav pijan" u Ludbregu pa završio u cestovnom jarku

VV | 3.7.2023. u 15:33h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 1. srpnja oko 21.00 sati u Ludbregu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 41 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2.74 promila državnom cestom D2, iz smjera Selnika u smjeru Poljanca. Brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, te je dolaskom u zavoj izgubio kontrolu nad vozilom i sletio van kolnika u cestovni jarak. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog počinjenih prekršaja protiv istog podnesen je obvezni prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 8 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenom osobom i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 41 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj vožnje bez položenog vozačkog ispita te 64 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 162 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 1.95 promila u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 95 km/h.