Vozio se iako je imao zabranu i bezbroj prekršaja, prijeti mu trajno oduzimanje vozila i zatvor

VV | 27.2.2023. u 13:23h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 26. veljače u 11.05 sati u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te da upravlja vozilom u vrijeme kad mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih prekršajnih bodova.

Također je utvrđeno da je isti upravljao u vrijeme kad mu je rješenjem od strane Općinskog suda u Varaždinu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. 25-godišnjak je uhićen i priveden u PP Ivanec, a nakon prekršajne obrade je doveden sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje od 4 dana zatvora, dok je osobni automobil privremeno oduzet s prijedlogom donošenja odluke za trajno oduzimanje.

Za počinjene prekršaje 25-godišnjaku prijeti izricanje mjere trajnog oduzimanja vozila, izricanje ukupne novčane kazne do 5.300 eura i kazne zatvora do 120 dana.