Vozio s 1,83 promila u Ludbregu, uhićen zbog ranije uvjetne kazne Foto: VV arhiva / ilustracija

Vozio s 1,83 promila u Ludbregu, uhićen zbog ranije uvjetne kazne

Varaždinske vijesti | 11.3.2024. u 12:10h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska je policija tijekom vikenda provela pojačani nadzor prometa, a tom je prilikom utvrđeno ukupno 197 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Riječ je o, redom, 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 116 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1,83 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 76 km/h.

- Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen i doveden sucu nadležnog Općinskog suda u Varaždinu - izvijestili su iz PU varaždinske.

Naime, u petak, 8. ožujka u 12.45 sati, u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, policijski su službenici zatekli 47-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,83 promila.

- Kako je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je pravomoćnom presudom nadležnog suda osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 7 dana, na koju se primjenjuje uvjetna osuda s rokom kušnje od 6 mjeseci, isti je uhićen i smješten u posebnu prostoriju do dovođenja nadležnom Općinskom sudu - naveli su iz policije.