Vozio pijan, sletio s ceste, završio u betonskom stupu, a onda se prevrnuo na krov Foto: Pexels/ilustracija

Vozio pijan, sletio s ceste, završio u betonskom stupu, a onda se prevrnuo na krov

Varaždinske vijesti | 5.2.2024. u 16:33h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 11 prometnih nesreća i to jedna s ozlijeđenom osobom i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U nedjelju, 4. veljače u 19 sati na državnoj cesti D-24 između Ludbrega i Hrastovskog, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 22 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,40 promila u smjeru Hrastovskog. Prilikom izlaska iz zavoja nije prilagodio brzinu vozila stanju i uvjetima na kolniku, prilikom čega je izgubio kontrolu nad upravljačem, te u zanošenju sletio van kolnika, gdje je prednjom stranom vozila udario u smjerokazni stupić i u zemljani nasip cestovnog jarka.

Nakon toga je došlo do rotacije vozila i udara lijevom bočnom stranom u betonski stup niskonaponske mreže te prevrtanja vozila na krov. Vozač je pritom ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nesreća s materijalnom štetom dogodila se u subotu, 3. veljače oko 19.45 sati u Kolodvorskoj ulici u Turčinu. Muškarac starosti 57 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.82 promila.

- Dolaskom do semaforiziranog raskrižja započeo je skretanje ulijevo na znak zelenog svjetla na semaforu, a da prethodno nije propustio osobni automobil koji je zadržavao smjer kretanja, a kojim je upravljao 42-godišnji vozač. Tom je prilikom 57-godišnjak udario u osobni automobil 42-godišnjaka. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta - priopćili su iz policije.