Vozio neregistriran i neosiguran moped, bez svjetla i kacige, i uz sve to - alkoholiziran!

VV/MH | 2.8.2021. u 19:31h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 1. kolovoza u 20.20 sati u Svetom Đurđu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača mopeda kojim je upravljao 21-godišnjak.

-Provjerama je utvrđeno da mopedom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.04 g/kg. Također je utvrđeno kako upravlja neregistriranim mopedom i bez police obaveznog osiguranja, bez zaštitne kacige i upaljenih svjetala, te prije stjecanje prava na upravljanje, te nije postupio po zahtjevu policije prilikom zaustavljanja - ističu djelatnici policije.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Optužnim prijedlogom prijeti mu novčana kazna do 70500 kuna ili do 120 dana zatvora, zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole do 24 mjeseci i nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 15 negativnih prekršajnih bodova i nemogućnost polaganja vozačkog ispita u trajanju od dvije godine.

Označeno u