Vozio bez vozačke u neregistriranom autu, prijeti mu zatvor i kazna od 62.000 kuna Foto: ilustracija

Vozio bez vozačke u neregistriranom autu, prijeti mu zatvor i kazna od 62.000 kuna

Varaždinske vijesti | 19.5.2022. u 11:22h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 36 godina, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave.

- On je kako se sumnja, na svoj automobil stavio nepripadajuće registarske pločice te se takvim koristio u prometu. Navedenog su jučer, 18. svibnja u 9 sati u Gortanovoj ulici u Varaždinu, zaustavili policijski službenici i doveli u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje. Provjerom je utvrđeno da je automobilom upravljao za vrijeme kada mu je vozačka dozvola ukinuta zbog 12 stečenih negativnih bodova i za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije, te kada je vozilo bilo neregistrirano i neosigurano - priopćili su iz PU varaždinske.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, te je uz Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, uz prijedlog izricanja kazne zatvora u trajanju do 120 dana.

- Nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje okrivljeni je pušten na slobodu te će se provesti redovan prekršajni postupak po okončanju kojeg mu prijeti osim navedene zatvorske kazne i novčana kazna u iznosu do 62000 kuna, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 18 mjeseci - dodali su iz policije.