Voze pijani, s ukinutom vozačkom, a bilo je i tehnički neispravnih vozila Foto: VV arhiva / ilustracija

Voze pijani, s ukinutom vozačkom, a bilo je i tehnički neispravnih vozila

Varaždinske vijesti | 2.4.2024. u 18:43h | Objavljeno u Crna kronika

Na prometnicama Varaždinske županije tijekom proteklog vikenda policija je provela pojačani nadzor prometa.

Utvrđeno je 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja neregistriranog/tehnički neispravnog vozila te 88 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno su utvrđena 183 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 1,61 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 93 km/h - navode iz policije.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen te doveden na nadležni Općinski sud u Varaždinu.

U petak, 29. ožujka oko 00.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u kontroli prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,14 promila i za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

- S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PPRP Varaždin. Doveden je sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 6 dana - priopćili su iz PU varaždinske.

U subotu, 30. ožujka, oko 9.30 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili teretni automobil kojim je upravljao muškarac starosti 28 godina i za vrijeme vožnje koristio mobilni uređaj. Prilikom kontrole posumnjalo se u tehničku neispravnost vozila te je vozilo prepraćeno na izvanredni tehnički pregled. Izvanrednim tehničkim pregledom na teretnom automobilu utvrđena su tri opasna nedostataka, te je nakon izvršenog izvanrednog tehničkog pregleda vozilo isključeno iz prometa. Protiv 28-godišnjaka podnijet će se obavezni prekršajni nalog.

U ponedjeljak, 1. travnja oko 14.20 sat, kod Trga Svetoga Trojstva u Ludbregu policijski su službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,85 promila i za vrijeme kada mu je pravomoćnim rješenjem izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i zbog negativnih bodova ukinuta vozačka dozvola.

- Budući da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Ludbreg, te će biti sproveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu - naveli su iz policije.