Vozačici iz Karlovca Ludbreškog koja je usmrtila dvogodišnjakinju prijeti istražni zatvor

VV/Jutarnji.hr | 12.10.2016. u 07:56h | Objavljeno u Crna kronika

Jedan je život izgubljen, a dvije obitelji nepovratno uništene na državnoj cesti D2 u Cvetkovcu jučer u 7.50 sati.

Iva Valenko, 22-godišnja mlada vozačica, izletjela je s kolnika i svojom Škodom varaždinskih registracijskih oznaka udarila oca koji je s dvoje djece hodao prema mjesnom autobusnom stajalištu. Djevojčica u dobi od dvije godine na mjestu je poginula, a otac je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu, piše Jutarnji.hr.

Dvogodišnja djevojčica Ema Prispilović poginula je pred očima svog sedmogodišnjeg brata. On je hodao uz nju i oca, ali je u posljednji čas izbjegao jureći automobil.

Otac, vojni umirovljenik Željko Prispilović (40), u tom je trenutku malenu držao u naručju, ali mu je od siline udara izletjela iz ruku. Na Odjelu intenzivne njege Opće bolnice u Koprivnici bori se za život. Bez svijesti je i stanje mu je kritično.

Majka djevojčice, Sanela Prispilović, u tom je trenutku ležala u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu, gdje se već dulje vrijeme bori s teškom bolesti. S jednakom nevjericom vijest o tragediji primljena je i u obitelji vozačice koja je nesreću skrivila. Iva Valenko za tri se dana trebala vjenčati i krstiti svoju bebu koja još nije napunila ni godinu dana.

Trenutak nepažnje ili brzopletosti srušio je sve njene planove.

Zbog čega je do udesa došlo, još uvijek nije potpuno jasno. Iva Valenko se prema Koprivnici zaputila rano jutros, kao i svakog dana, navodno na posao, iz Karlovca Ludbreškog gdje živi.

U trenutku dok je oko 7.50 prolazila kroz mjesto Cvetkovec, kako će sama kasnije ispričati policajcima, vjetrobransko staklo njene Škode Octavije varaždinskih registarskih oznaka zapljusnula je iznenadna vodena zavjesa koju je prouzročio kamion iz suprotnog smjera. Možda u panici, možda zbog neiskustva, trznula je volanom udesno i izletjela s kolnika. Na obitelj Prispilović. Oni su od kuće udaljene tek 200 metara hodali prema autobusnoj postaji, desnom stranom nogostupa.

Otac Željko sina je pratio na autobus za školu, a poveo je i malu Emu jer je majka u bolnici pa je nije imao tko pričuvati.
Automobil je nakon izlijetanja silovito udario u djevojčicu koja je preminula na mjestu nesreće. Njen brat uspio je skočiti ustranu i samo čudom ostao neozlijeđen.

Njega je zbrinula socijalna služba, a oca je Hitna odvezla u koprivničku bolnicu. Prije toga pokušali su oživjeti djevojčicu, ali nisu uspjeli.

Šef odjela dr. Josip Večenaj potvrdio je teške ozljede prsnog koša i mozga. Željko je u kritičnom stanju.

Kako sada stoje stvari, Ivu Valenko čeka kaznena prijava za izazivanje teške prometne nesreće sa smrtnim ishodom. Zadržana je na ispitivanju u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj, alkotest je pokazao da je bila trijezna, a već sutra ili najkasnije prekosutra izaći će pred suca istrage na Županijskom sudu u Varaždinu.

Prijeti joj i određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Označeno u