Vozači oprez, divljač na cesti!

| 1.3.2023. u 10:08h | Objavljeno u Crna kronika

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Nedelišću, Vučetincu, između Peklenice i Vratišinca te Donjeg Vidovca i Svete Marije

Jučer, 28. veljače na međimurskim prometnicama evidentirana su četiri naleta vozilima na divljač (srneća divljač), koja je pretrčavala kolnik.

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Nedelišću, Vučetincu, između Peklenice i Vratišinca te Donjeg Vidovca i Svete Marije.

Naime, divljač u svojoj dnevnoj i sezonskoj migraciji prelazi prometnice svih kategorija, od lokalnih cesta pa čak do autocesta, čime se povećava opasnosti od naleta vozila na divljač. Tijekom cijele godine policija evidentira takve štetne događaje u prometu, a posebno je to izraženo u hladnije doba godine, odnosno tijekom jeseni i zime.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji te neugodnosti zbog šteta koje nastaju naletom vozila na divljač, potrebno je pridržavati se prometnih propisa glede ograničenja brzine kretanja vozila, predviđati moguće opasnosti i pratiti znakove upozorenja "divljač na cesti", koji označavaju područje na kojima divljač često prelazi preko ceste.

Ujedno, upućujemo apel svim sudionicima u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta.