Vozač teško stradao u prometnoj nesreći između Dekanovca i Domašinca

vv | 28.12.2023. u 10:07h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 27. prosinca nešto poslije 16 sati na županijskoj cesti između Dekanovca i Domašinca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 38-godišnji vozač osobnog automobila.
 
Upravljajući osobnim automobilom, austrijskih nacionalnih oznaka, spomenutom prometnicom iz smjera Dekanovca u smjeru Domašinca, nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika zbog čega je vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. U nastavku kretanja sišao je automobilom izvan kolnika na obližnju oranicu, gdje je prednjim dijelom udario u drvo. Očevidom je utvrđeno kako vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom.
 
Ozlijeđeni 38-godišnji vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

Na mjesto događaja izašli su članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Domašinca i Dekanovca te Javne vatrogasne postrojbe iz Čakovca koji su pomagali u izvlačenju unesrećenog iz automobila, kao i kod privremene regulacije prometa.
 
Od 16:25 do 17 sati županijska cesta između Dekanovca i Domašinca zbog obavljanja očevida bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao obilazno.
 
O prometnoj nesreći izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo.