Vozač odbio zaustaviti automobil i alkotestiranje, kažnjen s 1.700 eura, uz 6 mjeseci zabrane upravljanja

Varaždinske vijesti | 9.4.2024. u 10:18h | Objavljeno u Crna kronika

47-godišnji vozač počinio je nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu

Jučer, 8. travnja u 20:50 sati u Hodošanu, preloški policajci prilikom nadzora cestovnog prometa uočili su osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kako krivuda prometnicom.

Svjetlosnim i zvučnim signalima upućenim sa službenog vozila policijski službenici pokušali su zaustaviti vozača automobila, ali se isti oglušio te nastavio vožnju prema ulazu na autocestu A4 (Goričan - Zagreb), gdje se zaustavio nakon dva kilometra vožnje.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku koji se na zahtjev policijskog službenika odbio alkotestirati. Ujedno, provjerom putem evidencije registracije vozila i prometnih isprava utvrđeno je kako je automobilu kojim je upravljao 47-godišnjak, istekao rok važenje prometne dozvole do 15 dana te vozač na zahtjev policijskog službenika nije predočio policu osiguranja za vozilo.

Vozač je uhićen i priveden u Policijsku postaju Prelog.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, 47-godišnjak kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.700 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.