Vozač autobusa jurio brzinom od 114 na sat u mjestu gdje je brzina ograničena na 50!

D.P./Varaždinske vijesti | 21.4.2017. u 11:04h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Neodgovorni vozač autobusa je u srijedu, 19. travnja oko 22.30 sati u ulici Braće Radić u Varaždinu jurio brzinom od 114 km/h, iako se radi o ulici u centru grada gdje je ograničenje brzne 50 km/h.

Srećom, ova jurnjava središtem grada prošla je bez ozlijeđenih, a vozača je zaustavila policija.

Inače, bio je ovo tek jedan od 67 vozača koje su službenici Policijske uprave varaždinske zaustavili 19. travnja od 6 sati do 20. travnja do 6 sati, provodeći 24-satni nadzor brzine.

Od 67 kontroliranih vozila je utvrđeno 59 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja vozila, a nadzorom je obuhvaćeno 45 lokacija, od kojih su većinu odabrali i predložili građani.

Spomenuti vozač autobusa bio je rekorder po brzini.

- Rezultati nadzora zadovoljavaju, uzimajući u obzir vremenske uvjete (jak vjetar, kiša, snijeg). Loše vrijeme utjecalo je na povećan oprez vozača, zbog čega je većina vozača upravljala defanzivnim načinom vožnje, pa je i broj utvrđenih prekršaja bio manji nego inače. Nadzor je prvenstveno imao preventivni karakter, a pozivanjem građana za odabir lokacija za mjerenje brzine, odnosno uključivanjem javnosti, namjera je bila povećati svijest o sigurnosti u cestovnom prometu, kojoj svaki pojedinac može doprinijeti - poručili su iz policije.

Naglasili su i kako se u vrijeme 24-satnog nadzora brzine nije dogodila niti jedna teža prometna nesreća, odnosno evidentirana je samo jedna s manjom materijalnom štetom, kojoj nije bio uzrok brzina.

Označeno u