Višestruki počinitelj prometnih prekršaja završio u zatvoru

Varaždinske vijesti/PU Međimurska | 9.12.2021. u 13:18h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu 8. prosinca 2021. godine oko 2,50 sati u Svetom Križu, u Čakovečkoj ulici, policijski službenici zatekli su parkirani osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka te u blizini vozila 28-godišnjaka s područja Općine Orehovica, a koji se prethodno u Gornjem Kuršancu odbio zaustaviti na svjetlosne i zvučne znakove policijskih službenika. 

Utvrđeno je da je vozač upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom, pod utjecajem alkohola u količini od 1,17 g/kg, te kada mu je rješenjem određena zabrana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole, zbog prikupljenih devet negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine.

S obzirom da je kontrolirani vozač višestruki počinitelj prometnih prekršaja, odnosno recidivist, uhićen je i priveden u policijsku postaju. Ujedno je, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 28-godišnjaka privremeno oduzet osobni automobil, te vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Vozač je uz optužni prijedlog doveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu, te mu je nakon saslušanja sudac na prijedlog policije odredio zadržavanje u trajanju do 15 dana, nakon čega je sproveden u zatvor u Varaždinu.