Vikend u prometu: Od alkohola do kokaina, recidivistu prijeti kazna od 20.000 kuna Foto: ilustracija

Vikend u prometu: Od alkohola do kokaina, recidivistu prijeti kazna od 20.000 kuna

Varaždinske vijesti | 21.6.2021. u 12:09h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 19. lipnja u 21.30 sati u Čičkovini, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača bicikla kojim je upravljao 56-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da biciklom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.15 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg. Protiv njega policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog.

U subotu, 19. lipnja u 21 sat u Ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak iz Varaždina.

- Prilikom postupanja vozač je policijskim službenicima dragovoljno predao smotuljak s praškastom materijom nalik na opojnu drogu kokain težine 0.9 grama, te je priveden u prostorije Policijske postaje Varaždin, gdje je odbio ispitivanje na prisutnost opojnih droga u organizmu. Policijski službenici su zbog počinjenih prekršaja protiv okrivljenika podnijeli Optužne prijedloge - priopćili su iz policije.

Jučer, 20. lipnja u 12.38 sati u Preradovićevoj ulici u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 37-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.73 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg. Protiv njega podnesen je Prekršajni nalog.

Jučer, 20. lipnja u 15.45 sati u Vinogradskoj ulici u Poljancu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.55 g/kg. Također je utvrđeno kako je isti višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja, te je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Optužnim prijedlogom prijeti mu novčana kazna do 20.000 kuna, zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole do 12 mjeseci i nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 6 negativnih prekršajnih bodova.