Vikend rekorder imao 2.97 promila, četiri vozača zadržana do otrežnjenja, jedan uhićen Foto: pexels/ilustracija

Vikend rekorder imao 2.97 promila, četiri vozača zadržana do otrežnjenja, jedan uhićen

vv | 28.11.2022. u 21:35h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 13 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenom osobom i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja odbijanja testiranja na opojna sredstva/droge, 35 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, 3 prekršaja upravljanja motornim vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 1 prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, te 59 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 172 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.97 g/kg alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 92 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, četiri vozača su zadržana u prostorijama do otrežnjenja, dok je jedan vozač uhićen radi odvođenja na Općinski sud u Varaždinu dana 28.11.2022. godine.

U petak, 25. studenog oko 23.00 sati u Kelemenu zaustavljen je osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.97 promila upravljao 40-godišnjak. Kako je postajala opravdana bojaznost daljnjeg činjenja prekršaja isti priveden u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

U nedjelju, 27. studenog oko 1.18 sati u Ivancu zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.70 promila te u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije upravljao 45-godišnjak. Kako je postajala opravdana bojaznost daljnjeg činjenja prekršaja isti priveden u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

U nedjelju, 27. studenog oko 4.00 sati u Ivancu zaustavljen je osobni automobil kojim je kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.96 promila upravljao 24-godišnjak. Kako je postajala opravdana bojaznost daljnjeg činjenja prekršaja isti priveden u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Označeno u