Vikend rekorder imao 2.95 promila alkohola u organizmu, a riječ je o vozaču osobnog automobila

Varaždinske vijesti | 13.2.2023. u 22:03h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 9 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno je 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotesta 26 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 55 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 142 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 246 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.95 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 86 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen te doveden na nadležni Općinski sud u Varaždinu, a tri vozača su zadržana u prostorijama do otrežnjenja.

U subotu, 11. veljače oko 11,30 sati prilikom kontrole prometa u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, zaustavljen je 53-godišnji vozač bicikla. Kontrolom je utvrđeno da je 53-godišnjak upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,74 promila. Budući da je isti iskazivao namjeru da će nastaviti s vožnjom bicikla, priveden je u PP Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 11. veljače oko 16,30 sati u Glavnoj ulici u mjestu Čukovec, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,06 promila upravljao 26-godišnjak.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Ludbreg gdje je u smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Označeno u