Vikend na cestama: 8 prometnih nesreća, 1 ozlijeđena osoba i 183 prekrašaja

vv | 21.8.2023. u 10:23h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 8 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 7 s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 183 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 41 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 51 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 65 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.68 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 91 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak, 18. kolovoza, u 19.40 sati u Varaždinu, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske, zaustavili su osobno vozilo kojim je ulicom Franca Prešerna upravljao 44-godišnjak te je suprotno prometnom znaku "obavezni smjer" skrenuo u ulicu Antuna Mihanovića. Također je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2.64 promila, prije stjecanja prava na upravljanje te u vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.