VIDEO Svjedočili okrivljeni za ubojstvo profesora kod Kulturane

| 31.10.2022. u 10:40h | Objavljeno u Crna kronika

- Tog dana, 28. svibnja, bio je petak, a kao i svakog petka običavali smo imati beer pong turnir. Večer je išla svojim tokom, ništa neuobičajeno, malo glasnija muzika i više ljudi. Ugodna atmosfera uglavnom i nisam očekivao da bi moglo doći do ikakvih problema tokom noći - rekao je na početku svojeg svjedočenja Ivor Vujasinović, nekadašnji predsjednik udruge Kulturana te ujedno prvookrivljeni u slučaju teškog ubojstva Nine Čengića, profesora koji je smrtno stradao nakon tučnjave i događaja koji su uslijedili u noći s 28. na 29. svibnja 2021. godine na prošlotjednom ročištu sudskog procesa koje se održalo u utorak, 25. listopada.

Podsjetimo, za teško ubojstvo Nine Čengića je podignuta optužnica protiv četvero koji su prema navodima Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu bili poglaviti krivci u tučnjavi preminulog koji je nakon toga od posljedica tučnjave preminuo u nedjelju, 30. svibnja, 2021. u Općoj bolnici Varaždin. Za teško ubojstvo su okrivljeni Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić. Tijek događaja prema iskazima mnogih svjedoka je da je Nino Čengić te kobne noći bio u klubu Kulturane unutar sportskog objekta Graberja, a nakon jednog ispada Čengića unutar kluba je izbačen u pratnji prvookrivljenog Ivora Vujasinovića.

Čengić već i prije izbačen iz Kulturane

- S njime sam imao problema mjesec dana ranije od događaja 28./29. svibnja i također sam ga morao udaljiti iz prostora kluba. U klub se dolazilo na način da se mene osobno zvalo da se otključaju vrata i da ih se pusti u klub, jer nismo htjeli da nam različiti ljudi dolaze i htjeli smo imati nekakvu kontroliranu populaciju u klubu. Vrata su bila zaključana i nije se moglo vidjeti u klub što smo osigurali naljepnicama i zavjesama. Preferirao sam da me se zove na mobitel umjesto kucanje na vrata. Oko ponoći su došli H. Č. i M. G. te sa njima i vidno alkoholizirani Čengić s kojim sam imao problema mjesec dana ranije i nisam bio sklon tome da ga pustim unutra. Na kraju su me H. Č. i M. G. nagovorili i popustio sam - rekao je Vujasinović.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...