Smiljana Srnec Foto: Krešimir Đurić

VIDEO: Potvrđena optužnica protiv Smiljane Srnec za ubojstvo svoje sestre

M.N./Varaždinske vijesti | 22.8.2019. u 11:18h | Objavljeno u Crna kronika

- Optužno vijeće je potvrdilo optužnicu. Vijeće je zaključilo da dokazi na kojima se optužnica temelji opravdavaju njeno podizanje, odnosno iz njih proizlazi osnovana sumnja da je optužena počinila to kazneno djelo - obavijestio je novinare danas Igor Pavlic, glasnogovornik suda, ispred Županijskog suda u Varaždinu.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Smiljane Srnec za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, a ta odluka je danas potvrđena. Također je odlučeno produljenje istražnog zatvora optužene, a početak suđenja će biti uskoro iako još nije određen datum.

Optužnicom se tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave zbog čega je preminula.

Njezino truplo pronađeno tek početkom ove godine i to u škrinji za duboko zamrzavanje koja se nalazila ispod stubišta obiteljske kuće.

20190822_104642.jpg

Video sadržaj