Vatrogasci u Bartolovcu ugasili požar u kući, jedna osoba preminula

VV | 19.4.2022. u 09:45h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U petak, 15. travnja oko 4.30 sati u Bartolovcu, izbio je požar u kući u vlasništvu muškarca starosti 73 godine. Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci JVP Varaždin, koji su ugasili požar.

Očevidom je utvrđeno, kako je do požara došlo u prostoriji kuće uslijed otvorenog plamena iz peći na kruta goriva i to na drveni otpad koji se nalazio ispred i iza peći na kruta goriva koja nije imala zaštitno staklo. Tom prilikom je došlo do zapaljenja gorivih tvari u prostoriji sobe. Požar se proširio na ostale gorive dijelove unutar objekta. U požaru je smrtno stradala za sada nepoznata osoba koja je pronađena prilikom gašenja požara. Tijelo u karboniziranom stanju je prevezeno na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se izvršiti identifikacija mrtvog tijela. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, te su posebnim izvješćem obavijestili nadležno državno odvjetništvo.

U petak, 15. travnja u 14.30 sati u Ivanečkom Naselju na parkiralištu ispred jedne trgovine, izbio je požar na vozilu u vlasništvu muškarca starosti 33 godine. Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci DVD Ivanec, koji su ugasili požar.

Do požara je došlo ispod prednjeg poklopca motora u predjelu mašine i Elektro instalacija. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.