Varaždinski turist umro pod čudnim okolnostima u Peruu

vv | 21.7.2017. u 09:09h | Objavljeno u Crna kronika

Policija u Peruu pronašla je beživotno tijelo hrvatskog državljanina Vinko P. (40), no uzrok smrti je zasad nepoznat budući da na tijelu nisu pronađene rane niti znakovi nasilja, prenose mediji iz te južnoameričke zemlje.

Tijelo je pronađeno u jednoj kući u poljoprivrednom selu Maska, u području Písac, udaljenom 30-ak kilometara od jugoistočnog grada Cuzcoa. Pronašla ga je vlasnica nekretnine Marisol Farfán (44) te pozvala policiju u Cuzcou, izvijestila je radijska postaja Radio Programas del Perú (RPP) na svojoj internetskoj stranici.

Novine Diario Correo navode kako je tijelo bilo na podu kada je ušla policija. Na teren je stigla i državna istražna doktorica Grace Pérez.

Farfán je rekla policiji da je P. živio u tom području godinu dana, navodi RPP. Diario Correo piše kako je živio u toj kući godinu dana, plaćao najam i da je bio turist. Vlasnica kuće je rekla policiji da ne zna što mu se dogodilo.

Vinko P. rođen je u Varaždinu, pokazuje slika njegove putovnice, koju je objavio RPP. Putovnicu je izvadio 2013. a kao mjesto izdavanja navedeno je GK/Los Angeles.