Varaždinci kod groblja u Prelogu mještanima prodavali rezani duhan

M.P./Varaždinske vijesti | 27.6.2017. u 12:42h | Objavljeno u Crna kronika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osmero hrvatskih državljana u dobi od 28 do 65 godina počinilo kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Prelog u nedjelju u 17.05 sati su kod mjesnog groblja u Prelogu zatekli dvoje osumnjičenika (45 i 65 godina) kako prodaju pakete rezanog duhana težine pola kilograma. Rezani duhan koji su držali u prtljažniku Mercedesa, varaždinskih registarskih oznaka, prodali su šestorici hrvatskih državljana.

Temeljem prethodno pribavljenog naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražen je Mercedes, vlasništvo 54-godišnjakinje, i tom je prilikom u prtljažniku na mjestu predviđenom za rezervnu gumu pronađeno 6,15 kilograma rezanog duhana bez istaknutih markica Ministarstva financija i nekoliko tisuća kuna dobivenih od prodaje duhana. Pronađeni duhan i novac oduzeti su od osumnjičenika.

Protiv osmorice osumnjičenika (prodavatelji i kupci duhana) podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Označeno u