Utvrđeno 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja

J.Š./ Varaždinske vijesti | 19.10.2020. u 12:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 16. do 18. listopada (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 32 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 2 prekršaja pod zabranom upravljanja, te 55 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 138 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.44 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 98 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, 2 vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je 1 vozač uhićen i doveden dežurnom prekršajnom sucu koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.

Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.