Utvrđen 21 prekršaj tijekom vikenda, rekorder napuhao 2,31 promil

VV | 9.1.2023. u 11:48h | Objavljeno u Crna kronika

Dana 7. siječnja oko 3.40 sati u Vinici, zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.98 promila upravljao 20-godišnjak. Kako je postajala opravdana bojaznost daljnjeg činjenja prekršaja isti priveden u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 6 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenom osobom i 3 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno je 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja odbijanja testiranja na opojne droge/sredstva, 59 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 47 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj vožnje neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, 1 prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom, te 131 ostali prekršaj, odnosno sveukupno je utvrđeno 278 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.31 promila i utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 94 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je zadržan u prostorijama do otrežnjenja, a jedan vozač je uhićen radi kriminalističkog istraživanja.