Ustrijelio suprugu u leđa no tvrdi da nije kriv za pokušaj ubojstva i prijetnju?! Foto: VV arhiva/Ilustracija

Ustrijelio suprugu u leđa no tvrdi da nije kriv za pokušaj ubojstva i prijetnju?!

| 12.2.2018. u 14:50h | Objavljeno u Crna kronika

To sam jutro ustala oko sedam sati, u kuhinji sam si kuhala kavu. Sjećam se da sam se u jednom trenutku okrenula i vidjela da na vratima iz hodnika u kuhinju stoji Josip s puškom u ruci, koju je uperio u mene. Ništa nije govorio. Okrenula sam se prema kuhinjskim elementima i u tom trenutku osjetila kako me pogodio u leđa.

Rekla je to M.H., koja se na varaždinskom Županijskom sudu prisjetila mučnog jutra 29. svibnja prošle godine kada ju je izvanbračni suprug Josip L. iz Kapele Podravske malokalibarskom puškom ustrijelio u leđa. Mjesecima prije toga u alkoholiziranom ju je stanju verbalno i fizički napadao, prijeteći joj da nitko živ neće izaći iz kuće, što se zamalo i dogodilo.

Optuženi je pod krevetom držao pištolj za usmrćivanje stoke, a jednom ju je prilikom i davio rukama. I to ne jedanput. Naime, kobnog jutra, nakon što ju je ustrijelio u leđa, krenuo je za njom u smočnicu gdje se oštećena željela sakriti, nakon čega ju je oborio na tlo, šakom udario iznad lijevog oka, a potom sjeo na nju i uhvatio je za vrat daveći ju. Vjerojatno bi i uspio u svom naumu da je usmrti da u tom trenutku u kuću nije došao njen bratić. Josip je malokalibarsku pušku potom uperio prema njemu i napeo obarač govoreći mu “marš van”, nakon čega je u strahu za svoj život pobjegao iz kuće.

Zbog svega toga, Josip L. se optužnicom tereti za teško ubojstvo u pokušaju i prijetnju, a temeljem koje je krajem siječnja započeo kazneni postupak protiv njega. Usprkos svemu, optuženi se ne osjeća krivim za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

- M. poznajem dugi niz godina, a 2009. godine počeli smo zajedno živjeti u njenoj kući u Kapeli Podravskoj, odnosno zasnovali smo izvanbračnu zajednicu. S nama su živjeli i njeni sin i kćer. Između nas nije bilo nikakvih svađa ni sukoba, nisam ju ni psovao ili vrijeđao niti udario i tukao. Dobro smo se slagali i nismo imali nikakve probleme sve do proljeća prije ovog događaja kada se vratila s rehabilitacije u Varaždinskim Toplicama - ustvrdio je Josip na sudu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u