Upravljala taxi vozilom i zaspala u vožnji pa udarila u bicikliste Foto: Ilustracija

Upravljala taxi vozilom i zaspala u vožnji pa udarila u bicikliste

Varaždinske vijesti | 13.1.2020. u 15:12h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 10. siječnja oko 16 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe. Žena starosti 37 godina upravljala je taxi vozilom desnom prometnom trakom zapadne kolničke trake Međimurske ulice, iz smjera Čakovca. Navedena je uslijed umora zaspala u vožnji te prešla vozilom u desnu stranu, na obilježenu biciklističku traku, gdje je desnim bočnim dijelom vozila udarila u 43-godišnjeg, a potom i 45-godišnjeg biciklista, koji su se kretali propisno po biciklističkoj traci u istom smjeru. Obojica su biciklista uslijed udara odbačena van kolnika na nogostup, pri čemu su ozlijeđeni. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U subotu, 11. siječnja oko 8.20 sati u Vulišincu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 68-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom lokalnom cestom iz smjera Viletinca u smjeru Lepoglave. Prilikom ulaska u blagi lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom u zanošenju sletio u lijevo u cestovni jarak. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 219 prekršaja