Unutar štaglja pronašli gotovo tri tone nelegalnog duhana, vrijednosti 2 milijuna kuna Foto: PU BB

Unutar štaglja pronašli gotovo tri tone nelegalnog duhana, vrijednosti 2 milijuna kuna

mp/043 | 23.11.2022. u 14:50h | Objavljeno u Crna kronika

U četvrtak 10. studenog službenici Policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske i osječko-baranjske su temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku na širem bjelovarskom području pretražili dom i druge prostorije u kojima neprijavljeno stanuje 23-godišnjak te njegove osobne automobile.

U pretrazi je policija u dvjema prikrivenim prostorijama s prikrivenim ulazima u unutar štaglja pronašla 62 pvc vreće sitno rezanog duhana bez duhanskih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske teške ukupno čak 1.204 kilograma. Pronađeno je i 11 kartonskih kutija s listovima duhana teških čak 1.550 kilograma te drugi razni predmeti za preradu duhanske sirovine.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a 23-godišnjak je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU Bjelovarsko-bilogorske. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i nedozvoljene trgovine. Slijedi i obavijest Ministarstvu financija, Carinskoj upravi te nadležnom carinskom uredu radi utvrđivanja trošarinske obaveze, priopćila je policija.

Procjenjuje se da vrijednost duhana koji je od njega oduzet prelazi dva milijuna kuna.

Označeno u