Umirovljenik zamalo završio u zatvoru zbog silne želje da uspostaviti „neželjeni kontakt“

vv | 8.2.2022. u 08:13h | Objavljeno u Crna kronika

Umirovljeniku iz Nedelišća varaždinski je Općinski sud izrekao uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zatvora jer je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode – nametljivim ponašanje, odnosno ustrajno i kroz dulje vrijeme uspostavljao i nastojao uspostaviti neželjeni kontakt s jednom ženskom osobom i time kod nje izazvao tjeskobu.

Zbivalo se to, prema nepravomoćnoj presudi, od početka mjeseca lipnja 2019. do 6. kolovoza prošle godine u Varaždinu, kao i u Nedelišću.

-Uslijed revolta zbog protivljenja da s njim stupi u intimnu vezu, učestalo joj je dnevno s mobilnog telefona te fiksnog telefona broj upućivao više poziva i SMS poruka na njezin mobilni telefon kojim se prethodno koristila. Unatoč njezinom protivljenju, tražio da se viđaju i započnu intimnu vezu, a što ista nije željela jer je njihov odnos bio prijateljski, stoji u presudi u kojoj se napominje da je znao doći i na adresu prebivalište oštećene gdje stanuje sa svojom maloljetnom kćeri, a onda bi na dvorištu vikao i govorio joj zašto gleda druge muškarce, što je čulo i vidjelo njezino dijete.

Nije pomoglo ni to što je promijenila broj mobilnog telefona.

-Učestalo joj je slao poruke i zvao ju na mobilni telefon, a onda bi unatoč njezinom protivljenju ponovo dolazio pred njezinu kuću. Tu ju je tijekom poziva i dolaska na adresu prebivališta pitao zašto ne mogu imati intimnu vezu, govorio joj da ju voli i da nikad neće imati sreće, da ne može živjeti bez nje te da će svakog muškarca kojeg bude vidio s njom ubiti, pri čemu se unosio u lice, a što je sve kod oštećene izazvalo uznemirenost i nelagodu, stoji u presudi izrečenoj temeljem kaznenog naloga.