Ulovljen u vožnji u alkoloholiziranom stanju pa prijetio policajcima koji su ga zaustavili Foto: Ilustracija

Ulovljen u vožnji u alkoloholiziranom stanju pa prijetio policajcima koji su ga zaustavili

VV | 10.7.2020. u 10:44h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu, 8. srpnja oko 23.30 sati u ulici Brigade braće Radić u Vrbanovcu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 39-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.10 g/kg.

Daljnjim je nadzorom utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da je recidivist u počinjenju istovrsnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nakon što su mu policijski službenici priopćili da će ga uhititi, isti ih je počeo vrijeđati, psovati i omalovažavati te je uz uporabu sredstava prisile doveden u Policijsku postaju.

Prilikom navedenog postupanja, 39-godišnjak je policijskim službenicima prijetio ubojstvom. Nad istim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijetnje predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Za počinjene prekršaje u prometu prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 40 000 kuna i kazne zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova.