Ulovljen u pijanoj vožnji u Petrijancu pa odveden na triježnjenje

vv | 22.1.2024. u 12:26h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 21 siječnja oko 13.20 sati u ulici Vladimira Nadzora u Petrijancu, policijski  su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 62-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.11 promila i u vrijeme dok mu je naredbom određena mjera opreza upravljanja svim motornim vozilima. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 14 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 59 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 68 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela te 129 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 289 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.20 promila alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 94 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.