Ulovljen u pijanoj vožnji bez položenog vozačkog pa vrijeđao policiju

| 15.2.2023. u 13:33h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 14. veljače u 18:45 sati u Strahonincu, Dravskoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Čakovec, zaustavili su 24-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom (Peugeot), čakovečkih registarskih oznaka.

Provedenim alkotestiranjem te provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,59 g/kg te bez položenog vozačkog ispita (prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom).

Vozač je uhićen, dok mu je automobil privremeno oduzet sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (članak 229. stavak 8.) te potom vučnom službom prevezen u dvorište sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu.

Tijekom opisanog postupanja 27-godišnji suvozač iz Peugeota, pod utjecajem alkohola od 2,5 g/kg, pogrdnim riječima vrijeđao je policijske službenike zbog čega je uhićen te zajedno s 25-godišnjakom priveden u Policijsku postaju Čakovec.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 24-godišnjeg vozača zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel), dok će se protiv 27-godišnjaka istom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.