Ulovili kradljivca koji je okrao teško pomičnu 88-godišnju ženu

VV | 3.7.2023. u 10:45h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela. Kako se sumnja, on je dana 26. svibnja u Marčanu, otuđio mobitel u vlasništvu 74-godišnjaka, u vrijednosti od 300 eura, a dana 7. lipnja, kod ugostiteljskog objekta u Petrijancu, bicikl u vlasništvu 21-godišnjaka, u vrijednosti od oko 1 200 eura.

Također je dana 15. lipnja, na parkiralištu ustanove za starije i nemoćne osobe u Zavojnoj ulici u Varaždinu, drsko okrao 88-godišnju ženu. Navedeni je iskoristio otežano kretanje oštećene te iz košare njezinog pomagala za hodanje, otuđio vrećicu s novčanikom u kojem su se nalazili osobni i bankovni dokumenti i iznos od nekoliko desetaka eura. Nadalje, sumnja se da je počinio i dva kaznena djela Neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i to dana 18. lipnja u Varaždinu, Šetalište Franje Tuđmana na štetu 68-godišnjaka, a tijekom noći 25./26. lipnja u Donjem Vratnu na štetu 17-godišnjakinje.

U oba slučaja su vozila pronađena na području Međimurja te vraćena vlasnicima. Navedeni je po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.