Ukupno 13 prometnih nesreća, četiri s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom

| 31.12.2018. u 17:26h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U petak, 28. prosinca oko 16:30 sati u Butkovcu, u prometnoj nesreći ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Brezničkog Huma u smjeru Hraščina upravljala 38-godišnjakinja. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom 2171 započela je vozilom skretati u lijevo, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez da ugrozi druge sudionike u prometu. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg djela vozila sa kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnjak. Ozljede je zadobila 21-godišnja suputnica. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 29. prosinca oko 18.55 sati u Hrašćici, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.15 g/kg upravljao 57-godišnjak. Upravljao je iz smjera Sračinca u smjeru Varaždina. Zbog ne držanja potrebitog razmaka iza dugog vozila udario je u zadnji dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljao 36-godišnjakinja. Ozljede je zadobio 36-godišnjak u suputnica starosti 42 godine. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 30. prosinca oko 15.20 sati na županijskoj cesti u Poljani Biškupečkoj, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 18-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Beretinca u smjeru Poljane Biškupečke. Izlaskom iz lijevog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju na kolniku, te je izgubio nadzor nad vozilom i izletio van kolnika i udario betonski propust mosta. Ozlijeđenom vozaču je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 30. prosinca oko 21.45 sati na varaždinskoj jugozapadnoj obilaznici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 47 godina upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1.52 g/kg. Upravljao je iz smjera Gojanca u smjeru Hrašćice. Brzinu vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, te vidljivosti, kojom prilikom je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio teretnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 53-godišnjak. Ozljede je zadobio vozač osobnog vozila. Ozlijeđenom vozaču je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 124 prekršaja.