Ukrao parfeme za skoro 30.000 kn, a u policiji iščupao vrata

VV | 16.2.2022. u 11:28h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 9. veljače 2022., provelo prvo ispitivanje hrvatskog državljanina (2001.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojničke krađe, kazneno djelo teške krađe i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 21-godišnjak 1. veljače 2022. u prodavaonici u trgovačkom centru kraj Varaždina, s polica počeo uzimati bočice parfema te ih je nastavio uzimati i kada su mu prišle zaposlenice kako bi ga spriječile u krađi, a potom se udaljio odnoseći otuđene parfeme (vrijednost veća od 2.900 kuna). Osnovano se sumnja da je zatim, u drugoj prodavaonici, s polica uzeo parfeme u vrijednosti većoj od 26.000 kuna te krenuo prema izlazu, ali su ga zaposlenice pokušale spriječiti, no osumnjičenik je snažno odgurnuo jednu zaposlenicu pri čemu mu je pukla vreća i pala na pod pa je napustio prodavaonicu bez parfema.

Osnovano se sumnja i da je 31. siječnja 2022. u prodavaonici u trgovačkom centru u Karlovcu, s polica uzeo parfeme u vrijednosti većoj od 30.000 kuna i krenuo prema izlazu, no zaustavila ga je zaposlenica koju je on potom više puta udario rukom i snažno odgurnuo te uspio pobjeći odnoseći sa sobom parfeme.

Postoji osnovana sumnja i da je 8. veljače 2022., nakon uhićenja u Varaždinu, u prostoriji policijske postaje rukama uhvatio metalnu cijev na vratima i iščupao vrata iz okvira.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 21-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.