Ukrali računala, mobitele i drugu tehničku opremu u vrijednost od najmanje 60.000 kn

Varaždinske vijesti | 10.4.2021. u 09:06h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 7. travnja provelo ispitivanja trojice uhićenih maloljetnih hrvatskih državljana (2004., 2004. i 2003.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela produljene teške krađe.

Postoji osnovana sumnja da su maloljetnici od 3. do. 5. travnja 2021. u više navrata provalili u zatvorene prostorije odgojne ustanove u okolici Varaždina iz kojih su uzeli i zadržali za sebe više prijenosnih računala, mobitela i drugu tehničku opremu (ukupna vrijednost od najmanje 60.000 kuna) te da su razbili dio pronađenih uređaja (računala, monitori i pisači). Osnovano se sumnja da su iz ormara izvadili i razbacali razne predmete i službenu dokumentaciju te ih polili tekućim sapunom, a zatim sve prostorije zaprašili prahom iz vatrogasnih aparata, čime su izazvali štetu u visini od najmanje 140.000 kuna.

Postoji osnovana sumnja i da su 5. travnja 2021. u dvorištu jedne obiteljske kuće ušli u nezaključani osobni automobil te pronašli originalni ključ i odvezli se tim vozilom zadržavši ga za sebe.

Sudac za mladež Općinskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio svim maloljetnicima istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Označeno u