Ukrali novčanik s karticama i PIN-om i na bankomatu digli više tisuća kuna

D.P./Varaždinske vijesti | 5.10.2016. u 11:55h | Objavljeno u Crna kronika

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su mladići u dobi od 19 i 20 godina s područja općine Pribislavec počinili kazneno djelo krađe i računalne prijevare - izvijestili su iz PU međimurske.

Naime, u četvrtak, 8. kolovoza ove godine u popodnevnim satima u Palinovcu, u skladištu trgovine mješovitom robom iz torbice 47-godišnje zaposlenice ukrali su novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica. Nakon krađe osumnjičeni su na bankomatu uz pomoć bankovne kartice i pripadajućeg PIN-a, podigli nekoliko tisuća kuna.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

- I ovaj slučaj svakako je dobar povod da ponovno upozorimo i savjetujemo sve građane da u svojim novčanicima ili torbicama, nikako ne drže zajedno bankovne kartice i PIN-ove, kako bi izbjegli ovakvu situaciju, odnosno omogućili kradljivcima da relativno jednostavno podignu novac s njihovih računa - poručili su iz PU međimurske.

Označeno u