Uhvatili krivca za krađu iz trgovine u Varaždinu i fizičkog napada na 21-godišnju zaposlenicu

VV | 20.2.2023. u 12:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojnička krađa. On je, kako se sumnja, dana 9. veljače, iz jedne trgovine u Varaždinu, otuđio razne artikle, što je primijetila 21-godišnja zaposlenica trgovine i krenula za njim. Nakon što ga je sustigla, uhvatila je rukom vrećicu s otuđenim stvarima, na što je 24-godišnjak istu udario zatvorenom šakom u prsa te pobjegao s mjesta događaja. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U četvrtak, 16. veljače u Ivancu, nepoznati je počinitelj ušao u kuću u vlasništvu 44-godišnjaka i otuđio novčanik s dokumentima i novcem. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 300 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U vremenu od 5. do 19. veljače u Poljani Biškupečkoj, nepoznati je počinitelj provalio u metalno spremište u vlasništvu 39-godišnjakinje te otuđio agregat za struju, kosilicu, vibro nabijač i razni alat. Također je s vanjske strane spremišta demontirao i otuđio ručnu pumpu za vodu. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 5 000 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju, 19. veljače oko 18.45 sati, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u ugostiteljski objekt u ulici Augusta Šenoe u Varaždinu. Isti je prilikom razbijanja stakla na ulaznim vratima objekta, zatečen po prolazniku, zbog čega se dao u bijeg s mjesta događaja. Visina materijalne štete nastale oštećenjem procjenjuje se na oko 750 eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.