Uhvaćen 30-godišnjak zbog 14 provala u Varaždinu, Jalkovcu, Sračincu i Hrašćici Foto: ilustracija

Uhvaćen 30-godišnjak zbog 14 provala u Varaždinu, Jalkovcu, Sračincu i Hrašćici

Varaždinske vijesti | 4.12.2019. u 15:21h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o provalama i krađama koje su se na području Varaždinske županije dogodile proteklih dana.

U utorak 3. prosinca, oko 16 sati, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinskim Toplicama, na parkiralištu kod gradskog groblja, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo u vlasništvu 57-godišnjakinje i otuđio torbu s novčanikom, novcem te osobnim i bankovnim dokumentima. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Jučer u jutarnjim satima, nepoznati je počinitelj u Presečnu ušao u kuću u vlasništvu 64-godišnjaka te otuđio novčanik s iznosom od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje da je počinio teške krađe provaljivanjem.

- On je, kako se sumnja, u razdoblju od 24. listopada do 1. prosinca 2019. godine počinio 14 provala i to u 12 ugostiteljskih objekata na području Varaždina, Jalkovca i Sračinca te u trgovinu vrtlarije u Varaždinu i kontejner nogometnog kluba u Hrašćici. Također je utvrđeno da je i 31. ožujka 2019. godine provalio u ugostiteljski objekt na Malom placu u Varaždinu. U navedenim je provalama otuđivao novac, razna alkoholna pića i cigarete. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - izvijestila je policija.

Označeno u